Garagen-Sektionaltor in weiß
Garagen-Sektionaltor in dark grey
Garagen-Sektionaltor mit Nebentür
Garagen-Sektionaltor in stahlblau
Garagen-Sektionaltor mit ansichtsgleicher Nebentür und Fenster in taubenblau
Garagen-Sektionaltor in graualuminium
Garagen-Sektionaltor in satin grey

Draaipoorten - voor deze garages zijn ze geschikt

De draaipoort kan zonder meer worden omschreven als het archetype van de garagedeur. Tot in de jaren 50, toen kanteldeuren langzaam maar zeker de wereld begonnen te veroveren, was dit ontwerp de standaard voor het beveiligen van garages. Tegenwoordig zijn draaipoorten minder gebruikelijk dan garagedeuren. Ze hebben echter een zekere charme en ook specifieke voordelen.

Huiseigenaren vertrouwen daarom nog steeds graag op dit klassieke type deur met twee vleugels die vanaf de zijkant geopend en gesloten kunnen worden. Vooral in combinatie met oude gebouwen of met boerderijen, landhuizen enz. zorgen draaipoorten voor een bijzondere uitstraling. Ze worden over het algemeen gebruikt voor autogarages, maar ook vaak voor opslag, werkplaatsen, hobby- of vrijetijdsruimtes.

Alles wat je moet weten als je een draaipoort voor je garage wilt kopen, lees je hier!

 

Wat is er typisch voor een draaipoort?

 

Draaipoorten voor de garage hebben meestal twee vleugels. Dit betekent dat ze twee deurbladen hebben die links en rechts op scharnieren zijn gemonteerd. Dergelijke garagedeuren bestaan tegenwoordig vaak uit een vast (passief) inactief blad en een beweegbaar (actief) blad. De actieve vleugel is praktisch een flexibele garagedeur om snel de ruimte in en uit te gaan.

Als een voertuig of andere grotere objecten in of uit de garage moeten worden verplaatst, kan de vaste vleugel worden ontgrendeld en ook worden geopend. Dit zorgt voor een brede doorgang. De openstaande deuren zijn dan ofwel in de garageruimte ofwel buiten, waarbij de laatste variant veel gebruikelijker is.

De speciale constructie heeft enkele belangrijke voordelen:

Een klassieke, tijdloze look - draaipoorten van garages hebben vaak een rustieke schoonheid, maar kunnen er met bepaalde materialen ook heel stijlvol en modern uitzien. Bovendien laten de poorten een vrij gebruik toe van de kamerdiepte en de hoogte van de garage. Ze staan niet in de weg in de garage wanneer ze naar buiten worden geopend.

De draaipoorten van tegenwoordig hebben altijd een ingebouwde deur. Het loopblad is flexibel inzetbaar als in- en uitgang zoals een huis- of kamerdeur. Ze bieden ook veel ontwerpmogelijkheden. Vooral houten draaipoorten kunnen heel individueel worden ontworpen. Last but not least hebben deze doelen ook verschillende opties voor extra functies. Een draaipoort kan al dan niet gemotoriseerd zijn, met extra isolatie of zelfs met smart home-elementen.

Draaipoort met een deur in de poort - dit is belangrijk om op te merken

Draaibare garagepoorten hebben tegenwoordig in principe altijd een geïntegreerde deur - of liever een deurblad. Qua uitrusting zijn er echter grote verschillen. In het bijzonder dien je ervoor te zorgen dat de deur en het standaardelement goed vergrendeld zijn. Ook is het belangrijk - zeker als de deur veelvuldig wordt gebruikt - te vertrouwen op stabiele scharnieren. Een gasdrukdemper voor de borging van de eindpositie zorgt niet alleen voor gemak, maar ook voor veiligheid, aangezien de deur niet ongecontroleerd kan openen of sluiten. Ook in deze context is een poortaanslag voor draaipoorten zinvol.

De juiste aandrijving - elektrische draaipoorten

In een draaipoort kan ook een aandrijving worden geïntegreerd. Deze poorten worden dan meestal bewogen met een lineaire aandrijving. Dit zijn motoren die vaak aan de onderkant van de vleugels zijn bevestigd.

Een motor duwt een deur open of sluit deze via een stangenstelsel en een hydraulische cilinder. Ook een elektrische draaipoort met geïntegreerde deur behoort tot de mogelijkheden.

Het draait allemaal om de accessoires - poortstoppers en deurstoppers voor draaipoorten

Draaibare garagedeuren kunnen worden uitgerust met tal van accessoires. Alleen zulke extra elementen maken de deur echt functioneel. Poortaandrijvingen voor draaipoorten zijn al verplicht voor brede garage-ingangen. Maar zelfs op kleinere schaal zijn er een paar dingen om rekening mee te houden als het gaat om accessoires. Poortstoppers moeten altijd aan de draaipoort worden bevestigd om beschadiging te voorkomen. Bovendien kunnen de motoren van de poortaandrijving op verschillende manieren op afstand of zelfs automatisch via smart home worden aangestuurd.

Draaipoorten van Novoferm - kwaliteit en ervaring

Of je nu een kanteldeur of een ander type deur wilt inruilen voor een nieuwe draaideur of een deur nodig hebt voor een nieuwbouw - Novoferm heeft altijd de perfecte oplossing voor je! Ook adviseren wij je graag over aandrijfmogelijkheden voor je bestaande draaipoort.

Als een van de grootste Europese systeemaanbieders van deur- en poortoplossingen in de particuliere, commerciële en industriële sector, voldoen wij in elk geval aan de hoogste eisen. Ons bedrijf staat al meer dan 60 jaar voor kwaliteit en betrouwbaarheid in productie, montage en service. Deze lijn zetten we door in ons assortiment draaipoorten voor de garage.