Garagen-Sektionaltor in weiß
Garagen-Sektionaltor in dark grey
Garagen-Sektionaltor mit Nebentür
Garagen-Sektionaltor in stahlblau
Garagen-Sektionaltor mit ansichtsgleicher Nebentür und Fenster in taubenblau
Garagen-Sektionaltor in graualuminium
Garagen-Sektionaltor in satin grey

Elektrische garagedeuren

De belangrijkste dingen op een rij

Elektrische garagedeuren zijn geen overbodige luxe meer. Sterker nog, ze worden nu bijzonder vaak geïnstalleerd of achteraf ingebouwd. En terecht, want ze bieden hun gebruikers veel voordelen in het dagelijks leven.

Allereerst kun je ze natuurlijk heel gemakkelijk gebruiken. Zelfs op afstand schakelen over meerdere honderden meters of vanaf elke locatie (via app) is mogelijk. Je hoeft bij slecht weer niet meer uit de auto te stappen en nat te worden voordat je je garage in kan rijden. Als alternatief kan je je poort bedienen bij het dragen van omvangrijke voorwerpen zonder ze neer te zetten of rare bochten te maken. Ook op het gebied van veiligheid biedt een elektrische garagedeur een belangrijk pluspunt. Enerzijds verhindert de aandrijving ook het openen van de deur bij onbevoegde toegang. Anderzijds bescherm je je rug en worden verwondingen door sensoren of lichtschermen praktisch uitgesloten. Er zijn ook tal van mogelijke extra functies die je deur nog functioneler en veiliger kunnen maken.

Als je het exacte verschil wil weten tussen elektrische en handmatige garagedeuren, hoe de bijbehorende systemen achteraf kunnen worden ingebouwd, wat elektrische garagedeuren kosten en wanneer garagedeuren met een deur zinvol zijn, ben je hier aan het juiste adres.

Elektrische garagedeuren versus handmatige garagedeuren - de verschillen

Het belangrijkste verschil tussen een elektrische en een handmatige garagedeur is de manier waarop ze opent. Vaak wordt dit handmatig gedaan met behulp van een draaihendel, die wordt gebruikt om de deur omhoog te bewegen nadat ze is bediend en ontgrendeld.

 

Bij de elektrische variant wordt het werk gedaan door een bijbehorende motor, die meestal aan het plafond van de garage wordt gemonteerd. De garagedeur wordt omhoog gebracht via een riemaandrijving of een ketting. Er zijn tal van voordelen (hierboven al vermeld) met dit type deur.

Verder zijn er geen speciale deurtypes voor elektrische of handmatige bediening. Vrijwel alle beschikbare varianten zijn toepasbaar, zowel met als zonder motor: van kanteldeuren en sectionaaldeuren tot draaideuren.

 

Roldeuren zijn relatief vaak elektrische garagedeuren. Bij draaipoorten zijn elektrische aandrijvingen iets ingewikkelder om te implementeren. Hier is meer ruimte nodig voor de deurvleugels - en hetzelfde geldt voor het aandrijfmechanisme.

Elektrische garagedeuren achteraf inbouwen - zo werkt het!

Wil je in de toekomst je bestaande garagedeur ook elektrisch bedienen, dan is dat geen probleem. Het achteraf inbouwen van een bijbehorend aandrijfsysteem kan in de meeste gevallen relatief snel gebeuren. Zelfs de nieuwe installatie van een deur met een elektromotor vereist normaal gesproken geen grote structurele veranderingen aan je garage - als alles maar past.

Aangezien er bij elektrische garagedeuren eigenlijk met een aantal zaken rekening moet worden gehouden, dien je de montage door een gespecialiseerd bedrijf te laten uitvoeren. Dit gebeurt meestal in vijf eenvoudige stappen.

Advies: In het begin krijg je uitgebreid advies over welke opties in jouw geval bijzonder handig zijn.
Opmeten: De vakmensen nemen al het meetwerk voor hun rekening, zodat jij zeker bent van een perfect passende garagedeur.
Indien nodig demontage van de oude poort: Natuurlijk hoef je de garagedeur die je wellicht moet vervangen niet zelf te demonteren en weg te gooien.
Installatie: Het gespecialiseerde bedrijf voert de montage uit volgens alle geldende specificaties - je krijgt een langdurig, veilig en betrouwbaar functionerende deur met volledige garantie.
Inbedrijfstelling: Laat je tot slot alle functies van je nieuwe deur door professionals uitleggen - je krijgt altijd de juiste ondersteuning, ook op lange termijn.
 

Met deze kosten moet je voor een elektrische garagedeur rekening houden

Garagen-Sektionaltor in satin grey

De typische automatische garagedeur zonder grote extra functies kost bij montage tussen de 1.500 en 3.500 euro. Dit is zo omdat verschillende soorten garagedeuren sterk in prijs variëren. De aandrijving zelf vormt vaak maar een relatief klein deel van het totaal.

Kanteldeuren zijn meestal het goedkoopst, gevolgd door roldeuren en dan sectionaaldeuren. Draaipoorten zijn dan weer het duurst. Aangezien de aandrijving voor deze deuren ook complexer is, betekent dit in tegenstelling tot de andere poorttypes aanzienlijke meerkosten.

Hoe handig zijn elektrische garagedeuren met een deur?

Een extra deur in de garage heeft altijd zin. Je hoeft dus niet elke keer de garagedeur te openen als je de kamer binnenkomt. In de winter wordt het minder snel koud in de garage en in de zomer blijft de warmte buiten. Dit is met name van belang als je je garage niet alleen gebruikt om je auto te parkeren, maar bijvoorbeeld ook als werkplaats, berging of feestlocatie.

Het bouwen van een zijdeur is vaak onpraktisch of zelfs onmogelijk. Elektrische garagedeuren met deuren zijn hier de ideale oplossing.

Novoferm - de betrouwbare partner voor het inbouwen van elektrische garagedeuren

Ben je op zoek naar een betrouwbare, klantgerichte en ervaren partner voor het plaatsen van je garagedeur, dan ben je bij Novoferm aan het juiste adres. Wij bieden je een uitgebreide service - of het nu gaat om een installatie in een nieuw gebouw of om een inruil.

Ook garagedeuren met deuren kan je bij ons krijgen. In ieder geval krijg je uitgebreid advies, vakkundige (demontage en) montage van je garagedeur en alle hulp die je nodig hebt om je nieuwe systeem in gebruik te nemen.