Garagen-Sektionaltor in weiß
Garagen-Sektionaltor in dark grey
Garagen-Sektionaltor mit Nebentür
Garagen-Sektionaltor in stahlblau
Garagen-Sektionaltor mit ansichtsgleicher Nebentür und Fenster in taubenblau
Garagen-Sektionaltor in graualuminium
Garagen-Sektionaltor in satin grey

Garagedeuren plaatsen

Zo doen de vakmensen van Novoferm het

Garagedeuren zijn ongetwijfeld een van de belangrijkste elementen in elke garage. Ze bieden de nodige ruimte die je voertuig nodig heeft om zijn parkeerplaats te bereiken en beschermen hem tegen weersinvloeden, diefstal of andere mogelijke negatieve invloeden. Ook het garage-interieur zelf is gebaat bij een goede garagedeur. Want met de juiste deur zijn de gevaren van vochtige hoeken of zelfs schimmel praktisch uitgesloten.

Al deze voordelen kunnen echter alleen worden bereikt als niet alleen wordt gekozen voor een hoogwaardige, functionele garagedeur, maar ook als deze ook correct wordt geïnstalleerd. Lees hier hoe de vakmensen te werk gaan bij het installeren van een garagedeur, waar je speciaal op moet letten bij elektrische garagedeuraandrijvingen en waarom het meestal beter is om de garagedeur te laten plaatsen.

Een garagedeur laten plaatsen - zo ontspannend kan het zijn!

Het plaatsen van garagedeuren kost altijd veel moeite. Zonder de juiste tools en een zekere technische knowhow krijg je hier geen bevredigend resultaat. Als je het zekere voor het onzekere wilt nemen, laat je je garagedeur of garagedeuren installeren door een professional.

 

Naast tijdwinst heeft dit nog vele andere belangrijke voordelen. Nauwkeurigheid: Correct meten moet je leren. Als je je garagedeur zelf installeert en niet elke dag met een meetlint en duimstok werkt, is de kans groot dat je verkeerd meet en uiteindelijk een deur bestelt die niet goed past. Met een professional hoef je je daar geen zorgen meer over te maken. Functionele veiligheid: Garagedeuren moeten veilig en duurzaam werken. Ze zijn een belangrijke kostenfactor. De vakman zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt en dat je lang profijt heeft van je poort. Bovendien kan de bediening van een garagedeur gevaarlijk zijn voor mensen als deze niet goed is geïnstalleerd. De expert weet precies wat hij doet en staat garant voor de nodige veiligheid. Advies, klantenservice, garantie: Werk je samen met een gespecialiseerd bedrijf, dan krijg je garantie op je poort en installatie. Daarnaast kan je doorgaans rekenen op een goed advies en langdurige ondersteuning bij eventuele vragen, problemen, enz.

 

Montage garagedeur: In vijf stappen naar je nieuwe garagedeur met Novoferm

De professionals van Novoferm

Het installeren van een garagedeur gebeurt meestal in vijf eenvoudige stappen met de hulp van een professional.

 

  1. Adviserend: Met een gespecialiseerd bedrijf aan je zijde is de eerste stap meestal uitgebreid advies over je garagedeuropties.
  2. Opmeten: De professional neemt de verantwoordelijkheid voor alle meetwerkzaamheden op zich. Je kan er zeker van zijn dat je een perfect passende garagedeur krijgt.
  3. Eventueel verwijderen van de oude deur: Het verwijderen en afvoeren van de eventueel te vervangen garagedeur hoef je natuurlijk niet zelf op je te nemen.
  4. Installatie: De montage wordt uitgevoerd in overeenstemming met alle geldende specificaties. Zo functioneert je deur op lange termijn veilig en betrouwbaar. Er is natuurlijk een garantie.
  5. Installatie: Na installatie maak je kennis met alle functies van je nieuwe garagedeur - van de afstandsbedieningsfuncties tot alle smart home-opties en specifieke onderhoudsinformatie.
     

 

Een elektrische garagedeur installeren - hier moet je op letten!

Zelfs voordat je een garagedeur installeert, zijn er veel subtiliteiten waarmee je rekening moet houden. De twee belangrijkste factoren hebben we hier voor je samengevat. Als je je deur door een professional laat installeren, loop je natuurlijk niet het risico om op deze gebieden mogelijk ernstige fouten te maken.

Tractie: Voor de montage is het bijzonder belangrijk om ervoor te zorgen dat je aandrijving is ontworpen voor het gewicht van het betreffende garagedeurblad. Voor grotere poorten is natuurlijk een sterkere trekkracht vereist. Voor de oriëntatie kan je de volgende berekening gebruiken - tien vierkante meter garagedeur = aandrijving met minimaal 700 N trekkracht.
Het is ook erg belangrijk om aandacht te besteden aan de trektechniek. In de regel wordt ofwel een ketting- ofwel een riemaandrijving gebruikt. Houd er rekening mee dat tandriemen aanzienlijk stiller zijn in gebruik. Ze blijken echter iets minder krachtig en niet zo duurzaam te zijn als kettingaandrijvingen.

Betrouwbare garagedeurmontage van Novoferm

Die Profis von Novoferm

Novoferm is je betrouwbare, klantgerichte en ervaren partner voor het plaatsen van je garagedeuren. Wij bieden je volledige service - van gedetailleerd advies over de verwijdering van je oude deuren tot de inbedrijfstelling van je nieuwe systeem. Ook kan je vertrouwen op innovatie, kwaliteit en betrouwbaarheid van zowel producten als service – gebaseerd op meer dan 60 jaar bedrijfstraditie.