Garagen-Sektionaltor in weiß
Garagen-Sektionaltor in dark grey
Garagen-Sektionaltor mit Nebentür
Garagen-Sektionaltor in stahlblau
Garagen-Sektionaltor mit ansichtsgleicher Nebentür und Fenster in taubenblau
Garagen-Sektionaltor in graualuminium
Garagen-Sektionaltor in satin grey

Garagedeur met deur - dit moet u weten!

De professionals van Novoferm

Je garage is waarschijnlijk veel meer dan alleen een parkeerplaats voor je auto. Ze kan ook worden gebruikt als opslagruimte, dienst doen als werkplaats en/of ruimte bieden voor feesten. In deze en andere contexten moet het in- en uitstappen vaak snel en gemakkelijk kunnen verlopen.

Of het nu gaat om het ophalen van los tuingereedschap, het uitproberen van de zojuist gerepareerde fietsband of naar het toilet gaan op een feestje: De hele garagedeur steeds weer openen en sluiten blijkt meestal onpraktisch. Hoe veelzijdig en voordelig moderne garagedeuren ook zijn, in deze en soortgelijke contexten is het gebruik van een deur veel geschikter.

Zo'n doorgang is helaas niet altijd even makkelijk te maken. Is je garage te smal voor een extra deur of is ze op een andere manier moeilijk te plaatsen? Dan is een garagedeur met loopdeur de perfecte oplossing.

De voordelen van een garagedeur met een deur

Een garagedeur met een deur is vaak het meest verstandige alternatief, zeker voor eigenaren van een garage waarin het niet eenvoudig is om een entree voor mensen te integreren. Naast de bestaande mogelijkheid om überhaupt een deur te kunnen gebruiken, zijn er de volgende extra voordelen. Sommigen ervan zijn zelfs interessant voor je een deuropening in je garage mogelijk zou zijn.

Mooie integratie: Visueel past de deur heel netjes bij een garagedeur.
Geen beitelwerk: Wanneer er achteraf een garagedeur in een muur wordt geplaatst, hoopt er zich veel vuil op. Over het algemeen betekent een garagedeur met deur natuurlijk minder bouwwerkzaamheden.

Nooduitgang: Een deur in de garagedeur is een verstandige nooduitgang – zelfs officieel.
Garagedeur met deur en raam: Als je garage geen of alleen kleine ramen heeft, is het mogelijk om dit te compenseren met de juiste velden in een garagedeur en de bijbehorende deur.
Comfort: Er zijn zeker deursystemen in garagedeuren die een zeer vlakke voorrand hebben, wat zorgt voor het best mogelijke comfort bij het gebruik ervan.
Bespaar energiekosten of isolatie: Enerzijds, als er een deur is, hoeft een elektrische garagedeur natuurlijk minder vaak bediend te worden. Aan de andere kant betekent dit dat warmte de neiging heeft om in de winter in de garage te blijven en in de zomer buiten te verwarmen.

Welke garagedeuren met deur zijn er?

De professionals van Novoferm

Sectionaaldeuren met deur: Als je op zoek bent naar een garagedeur met een deur, dan zal je meestal sectionaaldeuren tegenkomen. Hier kunnen deuren relatief eenvoudig worden geïntegreerd en dergelijke poorten zijn over het algemeen ook zeer praktisch.
Kantelgaragedeur met deur: Ook een draaipoort met loopdeur is een veel voorkomende optie. Dit is meestal de goedkoopste optie voor een garagedeur met een deur.
Garagerolluik met deur: Roldeuren met een deur zijn nogal atypisch. De vaak smalle lamellen bemoeilijken de integratie. In sommige varianten wordt daarom een deur naast de roldeur geplaatst, die dan alleen de uitstraling van de lamellen heeft, maar niet geopend kan worden
Draaipoort met deur: Extra geïntegreerde deuren zijn over het algemeen alleen aan de orde bij zeer grote draaipoorten. Bij gemiddelde afmetingen fungeert een van de poortvleugels gewoon als deur.

Wetenswaardigheden over de garagedeur met deur en raam

Garagen-Sektionator in dark grey

Loopdeuren voor garagedeuren zijn ook verkrijgbaar met raamvlakken of in ieder geval met transparante secties als lichtdoorlaten. Met een bijbehorende optie is er een mogelijkheid om aanzienlijk meer daglicht in de garage binnen te laten. Dat is altijd handig. Zeker als er niet genoeg ruimte is voor een deur, zijn er waarschijnlijk maar een paar ramen of helemaal geen ramen. Dit verhoogt de relevantie van een garagedeur met deur en raam aanzienlijk.

Hoogwaardige garagedeur met loopdeur van Novoferm

De professionals van Novoferm

Bij Novoferm helpen wij je graag uitgebreid bij het vinden van de perfecte oplossing voor je garagedeur met deur. Van gedetailleerd advies over de installatie van de deur tot langdurige ondersteuning, wij zijn je klantgerichte, betrouwbare en ervaren contactpersoon - lokaal en internationaal.