Garagen-Sektionaltor in weiß
Garagen-Sektionaltor in dark grey
Garagen-Sektionaltor mit Nebentür
Garagen-Sektionaltor in stahlblau
Garagen-Sektionaltor mit ansichtsgleicher Nebentür und Fenster in taubenblau
Garagen-Sektionaltor in graualuminium
Garagen-Sektionaltor in satin grey

Zo verhoogt u de veiligheid van uw garagedeur!

In veel woningen en bedrijfspanden wordt de garagedeur aangevuld met een zijdeur. Een garagedeur met dezelfde uitstraling, zoals Novoferm voor veel modellen aanbiedt, verhoogt de waarde van de woning door haar harmonieuze look en meer gemak. De zijdeur maakt het ook makkelijker om de garage in te komen als u even snel iets wilt halen of iets in de garage wilt zetten.

Om de veiligheid van uw woning te garanderen, moet u naast het beschermen van de voordeur en garagedeur ook aandacht besteden aan de inbraakbeveiliging van de garagedeur. Zo beveiligt u waardevolle spullen in de garage en maakt u het ongewenste bezoekers moeilijk om het gebouw binnen te komen.

Garagedeuren – een deur voor elke poort

Moderne garagedeuren zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen:

  • sectionale deur
  • kantelpoort
  • rollende poort


Bij de verschillende garagedeuren krijgt u in veel gevallen een bijpassende zijdeur. De deur biedt gemakkelijke toegang om spullen uit de garage te halen, zoals gereedschap, tuingereedschap, speelgoed of fietsen. In sommige woningen wordt de garage ook gebruikt als doorgang naar het huis of de tuin. Ook hier biedt een aparte of geïntegreerde zijdeur meer gemak.

Bij een sectionaaldeur bevindt de garagedeur zich aan de rechter- of linkerkant van de garagepoort. Er bestaat echter ook de mogelijkheid om een sectionaaldeur met loopdeur of met 2-vleugelige zijdeur te plaatsen. Bij een kantelpoort is de zijdeur geïntegreerd in de kantelpoort of bevindt ze zich naast de kantelpoort. Bij een roldeur zorgt een bijpassende zijdeur voor een harmonieuze uitstraling. De deur is leverbaar met een naar binnen, buiten, rechts of links draaiend scharnier. De zijdeur past zich aan alle eisen aan en maakt een gemakkelijke toegang tot de garage mogelijk.

Garagedeur sectionaaldeur

De zijdeur van een sectionaaldeur is gemaakt van hoogwaardige aluminium profielen om de veiligheid van uw woning te garanderen. De deurpanelen zijn gemaakt van dubbelwandig verzinkt plaatstaal en hebben een kern van PUR-hardschuim. de drievoudige vergrendeling en de geïntegreerde brandbeveiliging bieden extra veiligheid en inbraakbeveiliging voor de garagedeur. Naast de veiligheid van de deur speelt ook de look een belangrijke rol. Daarom zijn de zijdeuren voor sectionaaldeuren verkrijgbaar in tal van afwerkingen en kleuren met topcoating.

Garagedeur kantelpoort

 

Om de inbraakbeveiliging van de garagedeur voor een kantelpoott te waarborgen, zijn de zijdeuren gemaakt van massief hout of thermisch verzinkt plaatstaal. U kunt de deuren ook krijgen met vullingen op locatie en in veel verschillende kleuren. De deuren zijn van hout, in panelenlook of in kralenlook. Om de look aan te passen aan de garagedeur, kunt u kiezen tussen verticale en horizontale kralen en lamellen. Voor de zijdeuren heeft u de keuze uit vierkante, rechthoekige en verticale cassettes met cassette-look.

Garagedeur roldeur

Ook voor roldeuren kunt u een passende zijdeur kiezen. Dit is met name van belang bij roldeuren in commerciële instellingen waar medewerkers snel een ruimte willen betreden. Zoals bij alle zijdeuren zorgt de meerpuntsvergrendeling ervoor dat de garagedeur beveiligt tegen inbraken en zorgt voor veiligheid in huis of op het werk.

Zo optimaliseert u de beveiliging van uw garagedeur

Met eenvoudige maatregelen zorgt u voor meer veiligheid en versterkt u de inbraakbeveiliging van de garagedeur. Hier is een compilatie van de belangrijkste tips voor het beschermen van uw huis en garage:

Doe de garagedeur op slot als de garage onbewaakt is. Het drievoudige sluitsysteem voor de zijdeuren van Novoferm zorgt voor een optimale inbraakbeveiliging van de garagedeur en zorgt voor extra veiligheid voor uw huis.
Een optionele brandbeveiliging biedt extra beveiliging voor uw woning.
Zorg ervoor dat de zijdeur nauwkeurig wordt geïnstalleerd. Dit zorgt niet alleen voor meer veiligheid, maar ook voor bescherming tegen weersinvloeden en vuil. Met de verschillende kozijntypes van Novoferm, zoals blokkozijnen, hoekkozijnen of klemkozijnen, is er altijd het juiste kozijn voor elke deur.


Wilt u meer weten over de verschillende garagedeuren en bijpassende zijdeuren om de veiligheid van uw woning of bedrijf te vergroten en tegelijkertijd te zorgen voor een harmonieuze look? Neem dan contact op met Novoferm en laat u overtuigen door het ruime aanbod!