Garagen-Sektionaltor in weiß
Garagen-Sektionaltor in dark grey
Garagen-Sektionaltor mit Nebentür
Garagen-Sektionaltor in stahlblau
Garagen-Sektionaltor mit ansichtsgleicher Nebentür und Fenster in taubenblau
Garagen-Sektionaltor in graualuminium
Garagen-Sektionaltor in satin grey

Garagedeuraccessoires

Garagedeurveren in één oogopslag

In tal van particuliere en commerciële gebouwen bestaan de garagedeuren uit sectionaaldeuren of kanteldeuren. Het verschil is dat een kanteldeur ruimte voor de garage nodig heeft als draairuimte. Een sectionaaldeur opent verticaal en heeft dus geen extra ruimte nodig. Beide garagedeuren maken echter gebruik van garageveren waarmee de deuren gemakkelijk kunnen worden geopend en gesloten.

Novoferm gebruikt voor de garagedeur een torsieveer of een trekveer als deurveer. Speciale kantelpoortveren en trekveerpakketten behoren ook tot het brede assortiment garagedeuraccessoires van Novoferm. In deze handleiding kom je te weten hoe je de garagedeurveer ophangt of een garagedeurveer aanspant en wat je kunt doen als een garagedeurveer kapot is.

De functie van de garagedeurveer

 

Garagedeurveren worden gebruikt om het gewicht te balanceren bij het openen en sluiten van de deur. De garageveren dragen het grootste deel van het totale gewicht. Wanneer u de garagedeur sluit, wordt de veer van de garagedeur samengedrukt en strakker. Om de taak als tegengewicht optimaal te vervullen, slaan de deurveren de resulterende energie op.

 

Zodra de deur opengaat, geeft de deurveer de energie weer vrij, waardoor het openen makkelijker gaat. Daarnaast kan de veer van de garagedeur zo worden ingesteld dat de deuren op een bepaalde positie stoppen en pas volledig openen of sluiten nadat het stoppunt is opgeheven. Deze instelling is in de eerste plaats bedoeld voor de veiligheid van de gebruiker.

Zo wordt de garagedeurveer correct ingehangen

Alleen ervaren vakmensen mogen zelf een veer aan de garagedeur hangen of de garagedeurveer spannen. Vanwege het risico op letsel dienen zij werkhandschoenen en een veiligheidsbril te dragen.

Als u de trekveer voor de garagedeur op een kanteldeur wilt vervangen, kunt u de nieuwe garageveer van onderaf of van bovenaf inhangen en vervolgens de veer spannen.

 

De spanbuizen en veerspanners van Novoferm helpen u bij het spannen van de garagedeurveer. Met torsieveren kunt u de garagedeurveer de nodige spanning geven met een geschikte veerklemkop of veervaste kop met geïntegreerde veerbreukbeveiliging.

Kapotte garagedeurveer: Wat kan u doen?

De duurzaamheid van een garagedeurveer hangt af van de grootte van de deur en hoe vaak deze wordt gebruikt. Daarom kan zelfs bij hoogwaardige garagedeuraccessoires een garageveer breken. Zet in dat geval de deur vast en bestel een nieuwe veer voor de garagedeur. Bij Novoferm herkent u de juiste deurveer aan de kleurcodering. Om de juiste trekveer voor de garagedeur te krijgen, moet u ook deze afmetingen bepalen:

 

  • Buiten- en binnendiameter van de deurveer
  • Garageveerlengte met haken boven en onder
  • Lengte garageveer exclusief haken boven en onder
  • Draaddikte of staaldikte van de garagedeurveer

Kan ik de veer voor de garagedeur ook afzonderlijk vervangen?

Als een veer van de garagedeur kapot of defect is, kunt u losse garageveren als garagedeuraccessoire kopen. Deskundigen adviseren echter om bij de vervanging alle deurveren te vervangen.

Wanneer een nieuwe veer en een oudere veer de garagedeur tegelijkertijd openen en sluiten, kunnen er spanningsverschillen tussen beide zijden ontstaan.

De deur kan ongelijkmatig lopen en aan de ene kant meer slijten dan aan de andere kant. Om deze voortijdige slijtage te voorkomen, is het daarom raadzaam om beide garagedeurveren tegelijkertijd te vervangen.

Garagedeuren van Novoferm

Het bekende vakbedrijf Novoferm biedt u een grote keuze aan garagedeuren en garagedeuraccessoires. Of het nu gaat om een privéwoning of een handelsonderneming - bij Novofer vindt u altijd de juiste garagedeur voor uw behoeften. U kunt kiezen uit sectionaaldeuren, kanteldeuren, draaideuren, roldeuren en garagepoorten. Op aanvraag vindt u in het grote Novoferm-assortiment ook een bijpassende garagezijdeur of een garagedeur met geïntegreerde kleinere deur.

Zowel de deuren als de garagedeurveren kenmerken zich door hoge kwaliteit en duurzaamheid. Uitgebreide garagedeuraccessoiresmaken de bediening eenvoudiger en zorgen voor meer veiligheid en comfort. Laat u inspireren door de grote keuze aan verschillende materialen en kleuren en upgrade uw woning of bedrijf met moderne garagedeuren van Novoferm!