Garagen-Sektionaltor in weiß
Garagen-Sektionaltor in dark grey
Garagen-Sektionaltor mit Nebentür
Garagen-Sektionaltor in stahlblau
Garagen-Sektionaltor mit ansichtsgleicher Nebentür und Fenster in taubenblau
Garagen-Sektionaltor in graualuminium
Garagen-Sektionaltor in satin grey

Garagedeuropeners zijn zo handig

De professionals van Novoferm

Ga comfortabel in de auto zitten, activeer de afstandsbediening en wacht tot de garagedeur vanzelf opengaat: Vooral in de winter en in het algemeen bij slecht weer is dit een kleine, maar fijne luxe die al snel onmisbaar wordt voor bezitters van een garagedeuropener. Er zijn zelfs modellen met een straal van enkele honderden meters of met een onbeperkt bereik (mobiele garageopener). Je garage is al open en wacht op je wanneer je met je auto het terrein oprijdt.

Daarnaast kan het openen van de garagedeur met een druk op de knop ook in veel situaties buiten de auto erg handig zijn. Bij het dragen van voorwerpen of wanneer je een zware deur gewoon niet met de hand wilt of kunt openen, verwijdert de garagedeuropener letterlijk de bijbehorende barrières.

Als je meer voordelen wilt kennen van garagedeuropeners of je geïnteresseerd bent in hoe uje een garagedeur opent met een mobiele telefoon en of een garagedeuropener-app veilig is, dan ben je hier aan het juiste adres.

De voordelen van automatische garagedeuropeners

De belangrijkste gemaksvoordelen van een garagedeuropener zijn al genoemd. Sterker nog, als je je garagedeur uitrust met een automatische aandrijving, profiteer je nog van vele andere belangrijke voordelen.

Duurzaamheid: Moderne en hoogwaardige garagedeuraandrijvingen bestaan uitsluitend uit hoogwaardige componenten en materialen. Ze worden ook vervaardigd volgens de kwaliteitsspecificaties van DIN. Dit zorgt voor een betrouwbare werking op lange termijn.
Snelle montage – ook achteraf: Hoogwaardige garagedeuraandrijvingen zijn snel geïnstalleerd. Ze kunnen ook achteraf worden ingebouwd zonder ingrijpende wijzigingen aan de gebouwstructuur.
Veiligheid: Zelfsluitende motoren vormen een extra grendel. Hiermee worden inbraakpogingen effectief tegengegaan. Aan de andere kant zijn garagedeuraandrijvingen ook bijzonder veilig in het gebruik. Zeer gevoelige sensoren of lichtschermen en een bijbehorende auto-stop-functie verminderen het risico op persoonlijk letsel aanzienlijk.
Extra functies door smart home-technologie: Smarthome biedt je enorm uitgebreide mogelijkheden. Zo kan je je garagedeuropener uitrusten met een timerfunctie, een onafhankelijke opening specificeren als bescherming tegen vocht, de aandrijvingsverlichting op afstand bedienen en/of een deurstatus opvragen.

Garagedeurbediening - afstandsbediening of app?

Je hebt in principe twee mogelijkheden om je garagedeur te bedienen:

Garageopening met afstandsbediening
Open de garagedeur met je mobiele telefoon – via de app


Beide varianten hebben hun voordelen. Een afstandsbediening is natuurlijk de ideale keuze voor jou als je geen smartphone hebt of deze minder gebruikt. Daarnaast heb je met de afstandsbediening een opener bij de hand die maar één doel heeft. Een druk op de knop is hier echt voldoende. Je hoeft je telefoon niet te ontgrendelen, de app te zoeken, deze te openen en vervolgens op de knop te drukken om je garagedeur te bedienen.

Aan de andere kant hebben veel mensen - misschien ook jij - tegenwoordig hun smartphone altijd bij de hand. Hierdoor hoef je niet meer te zoeken naar de afstandsbediening om de garagedeur te openen. Bijzonder interessant zijn echter de extra opties die aan het gebruik van een garagedeuropener-app kunnen worden gekoppeld. De opener moet natuurlijk ontworpen of compatibel zijn voor de bijbehorende smarthome-functies.

Garagedeur openen met mobiele telefoon? Dat doe je zo!

Vandaag de dag bedien je je garagedeur eenvoudig met een app. Moderne garagedeuropenersystemen zijn soms al af fabriek uitgerust met smart home-technologie. Hiervoor is meestal een geschikte besturingsapp beschikbaar. Aan de andere kant is het ook mogelijk om een garagedeuropener dienovereenkomstig te monteren. Om je garage slim te maken, heb je een geschikte ontvangermodule nodig. Deze is verbonden met de motorunit en kan vervolgens via de app worden aangestuurd.

Hoe veilig zijn garagedeuropener-apps?

Het korte antwoord is: heel veilig! In het beste geval slaat een garagedeuropener-app alle gegevens direct op het betreffende apparaat op. Gebruikersinformatie wordt niet opgeslagen op externe servers. Dit betekent dat er bijna geen mogelijkheid is voor hackers om hier aan te vallen.

Tijdens de communicatie tussen de smartphone of app en de garagedeuropener wordt criminele toegang meestal voorkomen door state-of-the-art encryptie - bijvoorbeeld 128-bit AES.

De juiste garagedeuropener voor de juiste deur

Welk type garagedeur je ook hebt, er is altijd een geschikte aandrijving. De volgende varianten zijn typisch: Kanteldeuren en sectionaaldeuren worden veel gebruikt. Ze worden meestal geopend of gesloten via een geleiderail met een ketting- of riemtrekkoord. Draaipoorten zijn tegenwoordig meer een uitzondering, maar er zijn speciale openers voor. Openen en sluiten gebeurt meestal via een lineaire aandrijving. Schuifpoorten worden horizontaal naar buiten of naar binnen geopend of gesloten met tandheugelcombinaties. Roldeuren hebben een rolaandrijving die ze onder het garageplafond oprolt.

Betrouwbaar en veilig - garagedeuraandrijvingen van Novoferm

Bij Novoferm krijg je garagedeuraandrijvingen voor de hoogste eisen - betrouwbaar en veilig. Dit is waar we voor staan met onze meer dan 60 jaar bedrijfstraditie, waarin innovatie, kwaliteit en betrouwbaarheid in producten zoals service altijd centrale factoren zijn geweest in de bedrijfsoriëntatie. Uiteraard zetten we deze lijn door in ons assortiment garagedeuraandrijvingen.