Garagen-Sektionaltor in weiß
Garagen-Sektionaltor in dark grey
Garagen-Sektionaltor mit Nebentür
Garagen-Sektionaltor in stahlblau
Garagen-Sektionaltor mit ansichtsgleicher Nebentür und Fenster in taubenblau
Garagen-Sektionaltor in graualuminium
Garagen-Sektionaltor in satin grey

Garagepoortopener-app – bedien de garagepoort comfortabel met uw smartphone

Garagepoorten kunnen handmatig of elektrisch worden geopend. De elektrische garagepoorten kunnen worden bediend met een knop of een handzender. Bediening via app is nog handiger. De garagepoortopener-app maakt het gebruik eenvoudiger en biedt ook nog andere voordelen.

De WLAN-garagepoortopener is vaak het toegangspunt tot een compleet Smart Home-systeem, waarbij niet alleen de garagepoort door een app wordt aangestuurd.

Hoe werken garagepoortopener-apps?

 

Het bedienen van een garagepoort-app is eenvoudig en intuïtief. Om de garagepoort met uw mobiele telefoon via WLAN te openen, heeft u deze accessoires nodig:

 

  • Garagepoortaandrijving
  • Module
  • Fotocel
  • Router
  • Smarthome-centrum (optioneel)


De energiezuinige garagepoortaandrijving wordt aan het plafond of de zijwand van de garage gemonteerd. De verbinding wordt dan tot stand gebracht met de plug-on module of de Novoferm WiFi-module. Om de veiligheid bij het gebruik van de garagepoortopener-app te verhogen, is er ook een fotocel geïnstalleerd. De fotocel onderbreekt automatisch het sluiten van de garagepoort zodra er een obstakel wordt gedetecteerd.

De verbinding met internet wordt tot stand gebracht via een router die in het huis is geïnstalleerd. U kunt elke bestaande in de handel verkrijgbare router gebruiken. Als u de garage in uw smart home wilt integreren, hebt u bij sommige providers ook een smart home-systeem of een gateway nodig. Uitzonderingen zijn Google Home en Alexa van Amazon, waarvoor er geen smart home center nodig is.

Als alle componenten zijn geïnstalleerd, hoeft u alleen maar de app te downloaden en in te stellen vanuit de App Store of Google Play. U kunt uw garagedeur snel en eenvoudig openen, sluiten en bedienen met uw mobiele telefoon.

Zijn garagepoortopener-apps compatibel met alle garagepoorten?

Kantel-, sectionaal-, rol- of draaipoorten worden in particuliere woningen en bedrijfspanden geplaatst. Bij de meeste poorten kan een elektrische aandrijving worden toegepast. Deze wordt bediend met een afstandsbediening of knop op de garage.

 

Bij veel providers is het ook mogelijk om via een app de garagepoort met de mobiele telefoon te openen. In de regel maakt het niet uit wat voor type garagepoort het is. Bij Novoferm is de garagepoortopener-app compatibel met alle nieuwere sectionaaldeuren. Daarnaast moet er een aandrijving van bouwjaar 2016 of later in de garage staan.

De voordelen van garagepoortopener-apps

Het gebruik van een garagepoort-app kan uw leven een stuk eenvoudiger maken. De app biedt u veel voordelen en bespaart tijd en moeite.

Hier is een overzicht van de voordelen van een garagepoort-app:

  • Comfortabel openen en sluiten van de garagepoort met een vingerbeweging.
  • Scenario's opzetten zoals het op een bepaald tijdstip openen van de garagepoort om op tijd weg te rijden.
  • In- en uitschakelen van de verlichting, ook als de poort niet in beweging is. De ledverlichting zorgt voor meer veiligheid en schrikt inbrekers af.
  • Ventilatiestand voor een betere luchtkwaliteit in de garage. Adequate ventilatie voorkomt schimmelgroei of vochtschade aan het voertuig en andere items die in de garage zijn opgeslagen.

Werken de garagepoortopener-apps ook zonder wifi?

Als u de garagepoort opent met uw mobiele telefoon, is wifi niet noodzakelijkerwijs een voorwaarde voor een eenvoudige bediening via de app. Als er een geschikte ontvanger op de garagepoortaandrijving zit, is het ook mogelijk om de garagepoort te openen met een mobiele telefoon zonder wifi.

 

In dit geval wordt de verbinding tussen de mobiele telefoon of tablet en de aandrijving via bluetooth tot stand gebracht.

Met de garagepoort-app kunt u altijd en overal de status van uw garagepoort in de gaten houden. Een gateway of een smarthomecenter verbindt namelijk via een cloud de mobiele telefoon met de slimme garagepoortaandrijving. Via de cloud kunt u altijd en overal opvragen of de garagepoort open of gesloten is of op ventilatie staat.

De perfecte app voor het openen van de garagepoort van Novoferm

De garagepoort-app van Novoferm is de perfecte hulp voor particulieren en bedrijven. De app is snel te installeren en gemakkelijk te gebruiken. Met een vingerbeweging bedient u uw garagepoort en ontvangt u informatie over de staat van de garage. U kunt verschillende scenario's creëren voor uw veiligheid en optimale ventilatie van de garage. Met extra componenten bedient u ook thermostaten, rolluiken, verlichting, bewakingscamera's of alarmsirenes via de app.

Wilt u meer informatie over het openen van uw garagepoort met uw mobiele telefoon en wilt u weten welke voordelen de garagepoort-app u nog meer biedt? Neem dan contact op met Novoferm en vraag een vrijblijvende offerte aan!