Garagen-Sektionaltor in weiß
Garagen-Sektionaltor in dark grey
Garagen-Sektionaltor mit Nebentür
Garagen-Sektionaltor in stahlblau
Garagen-Sektionaltor mit ansichtsgleicher Nebentür und Fenster in taubenblau
Garagen-Sektionaltor in graualuminium
Garagen-Sektionaltor in satin grey

Garageroldeur - de voor- en nadelen vergeleken

Vandaag de dag heb je een enorm ruime keuze als het gaat om deuren voor je garage. De markt voorziet in tal van materiaalvereisten en bijna elke denkbare kleur. Er zijn ook opties om het uiterlijk van de garagedeur aan te passen. Helemaal onderaan moet je echter beslissen welk type poort je wilt of nodig hebt. Dit is waar het een beetje lastig wordt, omdat niet elk deurtype bij elke garage past. Voor sommige parkeerplaatsen hebben bepaalde garagedeuren gewoon geen zin.

Andere deuren kunnen daar een speciaal potentieel ontwikkelen. De garageroldeur is een ontwerp dat relatief vaak met voordeel kan worden gebruikt. Lees hier waar de sterke en zwakke punten liggen, lees tips voor installatie en andere centrale informatie over de garagedeur als roldeur!

 

Hiervoor zijn vooral garageroldeuren geschikt

 • Roldeuren kunnen in de meeste garages worden geïnstalleerd. Ze hebben slechts relatief weinig ruimte nodig achter de latei van de garage en zijn ook relatief goedkoop.
 • Ze zijn bijzonder geschikt voor lage garages, omdat ze open of opgerold nauwelijks ruimte innemen. De hoofdruimte is volledig bruikbaar.
 • Bovendien kunnen oprolbare garagedeuren dankzij hun beweegbare lamellen zelfs perfect sluiten op oneffen vloeren.
 • Daarnaast zijn er garageroldeuren in alle gangbare breedtes: voor kleine openingen van iets meer dan twee meter tot zeer brede garage-ingangen van meer dan vijf meter.
 • Je kan nog steeds rollende garagedeuren krijgen met verschillende uitrustingen: Garageroldeur met of zonder afstandsbediening, smart home-functies, extra isolatie, etc.
 • Last but not least zijn garageroldeuren tijdloos chic door hun strakke uitstraling en fijne lamellenconstructie.

Wat zijn de nadelen van een garageroldeur?

 • Zelfs roldeuren kunnen niet overal optimaal worden gebruikt: Als er achter de garagelatei weinig ruimte is, kan het oprollen worden belemmerd.
 • Verder is een roldeur voor de garage iets slechter dan zijn concurrenten als het gaat om inbraakbeveiliging. Dergelijke poorten zijn minder gemakkelijk te sluiten. Daarnaast biedt het openingsmechanisme minder weerstand. Kunststof varianten zijn zelfs relatief eenvoudig te breken.
 • Als je op zoek bent naar een garageroldeur met deur, dan vind je die helaas niet. Door de constructie met de zeer smalle lamellen kan er geen loopdeur worden geïntegreerd.


Het beste alternatief voor de roldeur is waarschijnlijk de sectionaaldeur. Dit type deur elimineert alle nadelen en brengt veel van de bovengenoemde voordelen met zich mee. Sectionaaldeuren bestaan ook uit losse lamellen of secties. Deze zijn echter groter, waardoor het mogelijk is om een deur te integreren. De sectionaaldeur wordt niet opgerold, maar loopt op een rail net onder het garageplafond. Het systeem is daardoor ook zeer ruimtebesparend. Verder zijn de secties vaak van metaal en zijn de poorten voorzien van zeer drukvaste motoren, wat ze uiterst veilig maakt.

Hoe wordt de garageroldeur geïnstalleerd?

Het installeren van garageroldeuren is relatief ingewikkeld. Daarom raden we je altijd aan om een professional in te huren voor de installatie. Een roldeur voor de garage koop je best met montage! Volg de volgende vijf stappen om zeker te zijn van een langdurig betrouwbaar systeem.

 1. Advies: Uiteraard krijg je als partner voor je deurmontage uitgebreid advies van een gespecialiseerd bedrijf.
 2. Opmeten: De professionals nemen alle meetwerkzaamheden voor hun rekening. Zo weet je zeker dat je een perfect passende roldeur krijgt.
 3. Demonteer indien nodig de oude poort: Als een garagedeur vervangen moet worden, zullen goede gespecialiseerde bedrijven ook de oude deur verwijderen en afvoeren.
 4. Montage: In het geval van een garageroldeur met montage wordt die geïnstalleerd volgens alle geldende voorschriften. Dit zorgt voor een langdurig veilige en betrouwbare werking. Er is natuurlijk een garantie.
 5. Inbedrijfstelling: De professionals helpen je bij de eerste stappen om de functies van je nieuwe garagedeur te gebruiken. Bij onderhoudsproblemen of vragen kan je altijd contact opnemen met de experts.

Is er ook een garageroldeur met een deur?

Helaas kan er geen enkele deur in een roldeur worden geïntegreerd. In ieder geval niet direct in de te openen deur - zoals het geval is bij sectionaaldeuren of kanteldeuren.

Maar er zijn zeker speciale garageroldeuren met deuren. Hier wordt de loopdeur dan echter naast het rolelement in een extra lichte wand ingebouwd. Dit laatste is afgestemd op het uiterlijk van de roldeur, maar kan niet tegelijk worden opgerold.

De juiste afstandsbediening voor de Novoferm-garageroldeur

Moderne garageroldeuren worden elektrisch verplaatst. Openen en sluiten gaat erg handig via de afstandsbediening. Novoferm biedt je hier een breed scala aan mogelijkheden. Bij ons krijg je alles wat je wilt, van eenvoudige mini-handzenders tot sterk gecodeerde afstandsbedieningen tot gecodeerde draadloze interne knoppen en slimme thuisverbindingen voor bediening via smartphone!