Garagen-Sektionaltor in weiß
Garagen-Sektionaltor in dark grey
Garagen-Sektionaltor mit Nebentür
Garagen-Sektionaltor in stahlblau
Garagen-Sektionaltor mit ansichtsgleicher Nebentür und Fenster in taubenblau
Garagen-Sektionaltor in graualuminium
Garagen-Sektionaltor in satin grey

Kantelpoort - zo kan hij lang meegaan

Een kantelpoort is de klassieke oplossing voor garagedeuren. De poorten zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen van verschillende materialen.

Met weinig moeite kunt u de levensduur van de garagedeur verlengen, zodat u lang kunt genieten van uw kantelpoort.

Het enige wat nodig is, is wat onderhoud met eenvoudige schoonmaakproducten. In deze gids leest u met welke eenvoudige tips u uw kantelpoort onderhoudt en lang doet meegaan!

Wat is een kantelpoort?

 

Kantelpoorten met handmatige of elektrische aandrijving zijn terug te vinden in tal van particuliere woningen en bedrijfsgebouwen. In vergelijking met andere garagedeuren is het een voordelig alternatief voor een redelijke prijs.

Omdat de kantelpoort voor de garage naar voren zwaait, moeten huiseigenaren rekening houden met het vrij te houden draaibereik.

De garagedeur opent via speciale hefboomarmlagers en meerdere trekveerpakketten, die ook bij handmatige bediening voor gemakkelijk openen en sluiten zorgen.

Bij kantelpoorten met elektrische aandrijving kunt u de garagedeur ook vanuit de auto bedienen en zorgen voor passende verlichting.

Van welk materiaal is een garagedeur gemaakt?

Moderne kanteldeuren zijn verkrijgbaar in veel verschillende materialen, kleuren en dessins. Door de grote keuze passen de garagepoorten zich aan elk gebouw aan. Dit maakt zowel nieuwbouw als renovatie van oudere panden eenvoudiger.

Om voor elke klant de juiste kantelpoort te kunnen plaatsen, biedt Novoferm kantelpoorten aan van deze materialen:

 

  • kleurloos geprimed massief hout of massief houten panelen
  • thermisch verzinkt plaatstaal
  • gelakte of gefolieerde oppervlakken met primer op polyesterbasis met elektrostatische poedercoating en eindcoating in een RAL-kleur naar keuze
     

Hoe kan ik mijn kantelpoort schoonmaken?

U kunt uw garagedeur met slechts een paar gereedschappen reinigen en onderhouden. De belangrijkste hulpmiddelen zijn schoon water, een neutraal afwasmiddel met een pH-waarde van 7 en zachte doeken of sponzen.

 

Gebruik geen schuurmiddelen om beschadiging van het oppervlak van de kantelpoort te voorkomen.

Met deze paar stappen zou u uw garage ongeveer elke drie maanden moeten schoonmaken:

 

  1. Grof vuil voorzichtig verwijderen met koud water en een zachte poetsdoek.
  2. Verwijder vervolgens zwaardere vervuilingen met warm water en een mild afwasmiddel. Veeg af met schoon water.
     

De juiste zorg voor uw kantelpoort

Hoe vaak u uw kantelpoort moet onderhouden, hangt af van de locatie, de tijd van het jaar en het materiaal. Als de garage wordt blootgesteld aan zoute lucht of een hoge mate van luchtverontreiniging, moet er vaker dan een maal per kwartaal worden schoongemaakt. Strooizout in de winter kan het oppervlak van de kantelpoort net zo hard aantasten als direct zonlicht in de zomer.

Ook het materiaal van de kantelpoort speelt een belangrijke rol bij goed onderhoud. Een geprimerde houten poort moet worden beschermd tegen weersinvloeden en UV-stralen met een gepigmenteerde eindglazuur. Kantelpoorten van kunststof of metaal kunnen met speciale reinigingsmiddelen worden behandeld en gepolijst.

Kantelpoorten eenvoudig achteraf inbouwen!

U kunt uw oude garagedeur achteraf voorzien van een moderne kantelpoort of bestaande handmatige kantelpoorten achteraf voorzien van een elektrische aandrijving. In beide gevallen profiteert u van moderne techniek en een eenvoudige bediening van de garagedeur.

Bij de modernisering wordt de oude garagedeur vervangen door een moderne kantelpoort. De installatie is snel en eenvoudig. Het maakt niet uit of het gaat om een standaard kantelpoort of een op maat gemaakte poort voor een prefab garage. Met elektronische uitbreiding kunt u uw garagedeur gemakkelijk openen en sluiten met een draadloze knop of afstandsbediening.

Kantelpoorten & accessoires van Novoferm

Novoferm biedt u een breed assortiment kantelpoorten aan. U kunt kiezen uit verschillende materialen en kleuren en kiezen voor een handmatige of elektrische aandrijving. Elke kantelpoort van Novoferm voldoet aan de hoogste veiligheids- en kwaliteitseisen. De installatie of montage achteraf is snel en eenvoudig gedaan.

Neem contact op of vraag per post een brochure aan om meer te weten te komen over het brede assortiment van Novoferm!