Garagen-Sektionaltor in weiß
Garagen-Sektionaltor in dark grey
Garagen-Sektionaltor mit Nebentür
Garagen-Sektionaltor in stahlblau
Garagen-Sektionaltor mit ansichtsgleicher Nebentür und Fenster in taubenblau
Garagen-Sektionaltor in graualuminium
Garagen-Sektionaltor in satin grey

Sectionaaldeur met deur: Professionele tips voor montage, retrofit & onderhoud van Novoferm

Een roldeur met een deur biedt particuliere gebruikers veel gemak. Ook voor bedrijfsgarages kan een sectionaaldeur met een deur goed van pas komen. Daarom biedt Novoferm een grote keuze aan sectionaaldeuren met deuren en ook met ramen. Bij nieuwbouw kan je kiezen voor een sectionaaldeur met loopdeur of een zijdeur met dezelfde uitstraling als de garageroldeur.

Wil je je laten inspireren door de ervaringen van andere gebruikers met een sectionaaldeur met loopdeur, dan kunnen de experts van Novoferm de loopdeur ook retrofitten. Ontdek hier welke tips de professionals van Novoferm geven voor het installeren, retrofitten en onderhouden van sectionaaldeuren met deuren!

Houd hier rekening mee bij het installeren van een sectionaaldeur met een deur!

Je kan een garageroldeur met deur laten plaatsen door een vakman of je kan zelf een sectionale garagedeur met deur plaatsen. Let voor de installatie op deze belangrijke tip van een professional: “Een sectionaaldeur met loopdeur mag alleen op de afgewerkte vloer en in de afgewerkte opening geplaatst worden. Let op de minimaal vereiste hoogte en breedte van de garage".

Hier is een eenvoudige stapsgewijze handleiding voor het installeren van een sectionaaldeur met loopdeur:

 

 • Schroef het muuranker erin
 • Maak het doelframe vast
 • Bevestig paren looprails
 • Bevestig veereenheden
 • Schroef de kabelbevestiging in
 • Monteer het deurblad
 • Installeer de loopdeur
 • Installeer het slot

Kan de loopdeur ook achteraf in de sectionaaldeur worden ingebouwd?

Wil je je garage binnen via een deur, maar heb je geen ruimte voor een zijdeur? In dit geval bevestigen de experts van Novoferm dat je de loopdeur ook kan retrofitten. Je hebt de keuze tussen een sectionaaldeur met deur en raam of een garagesectionaaldeur met een deur zonder raam. Onze professionele tip: Renovatiedeuren van Novoferm kunnen in de meeste garageopeningen worden gemonteerd.

Noch een ombouw, noch een op maat gemaakt product is nodig! Na het plaatsen van een sectionaaldeur met loopdeur hebben sommige bedrijven geconstateerd dat de deur zelfs voldoet aan de wettelijke eisen voor een vluchtdeur. Ons advies: Informeer bij de bevoegde autoriteiten naar de geldende voorschriften over de hoogte, breedte en drempel van de deur om goedkeuring te krijgen als vluchtdeur!

Hoe je je sectionale garagedeur onderhoudt?

Het goede nieuws van de experts is: “Je hoeft niet veel zorg te dragen voor je Novoferm sectionaaldeur met deur.” De meeste oppervlakken van de garageroldeuren met deur zijn voorzien van een toplaag. Kies je voor een geïntegreerde loopdeur, dan blijft de uniforme uitstraling van de sectionale garagedeur met deur lang behouden. Verwijder alleen regelmatig vuil en stof uit kieren en het schuifgedeelte van de sectionaaldeur met deur om een ongestoorde werking te garanderen. “Gebruik voor de reiniging geen schuurmiddelen, alleen een zachte doek en een beetje water”, legt de Novoferm-professional uit.

Dat zeggen de professionals van Novoferm over de sectionale garagedeur

De experts van Novoferm hebben al tal van deuren geïnstalleerd in particuliere garages en bedrijfsgarages. Uit hun ervaring kunnen de experts bevestigen dat sectionaaldeuren met loopdeur deze voordelen bieden ten opzichte van garagedeuren zonder deuren:

 

 • De loopdeur biedt gemakkelijke toegang tot de garage zonder dat de hele garagedeur hoeft te worden geopend.
 • Onder bepaalde voorwaarden kan de loopdeur ook dienst doen als vluchtdeur.
 • De deur kan naar binnen of naar buiten worden geopend. Als het een vluchtdeur is, moet deze altijd naar buiten kunnen worden geopend.
 • De verbinding tussen de deur en de garagedeur is thermisch gescheiden en stoot wind en water af. Dit bespaart energie en zorgt ervoor dat de sectionaaldeur met deur een lange levensduur heeft.