Garagen-Sektionaltor in weiß
Garagen-Sektionaltor in dark grey
Garagen-Sektionaltor mit Nebentür
Garagen-Sektionaltor in stahlblau
Garagen-Sektionaltor mit ansichtsgleicher Nebentür und Fenster in taubenblau
Garagen-Sektionaltor in graualuminium
Garagen-Sektionaltor in satin grey

De voordelen van draaipoorten:

Daarom zijn ze een goede keuze!

Draaipoorten zijn niet zo gebruikelijk als sectionaal- of kanteldeuren. Toch zijn draaipoorten de optimale oplossing als de garage wordt gebruikt als opslagruimte voor gereedschap of tuingereedschap, als hobbyruimte of voor fietsen en andere vrijetijdsaccessoires. Andere toepassingen voor draaipoorten zijn magazijnen, fabrieken, luchthavens, parkeergarages of openbare gebouwen. Als de draaipoort 2 vleugels heeft, is deze bijzonder geschikt voor gecontroleerde toegang tot een perceel of terrein.

 

Gebruikers waarderen vooral deze voordelen van draaipoorten:

 

  • Minder ruimte nodig dan bij schuifpoorten
  • Eenvoudige bediening, zeker als de draaipoort elektrisch bediend wordt
  • Snelle installatie
  • Effectieve inbraakbeveiliging, die kan worden versterkt door een sluitsysteem
  • Hoge weersbestendigheid als bescherming tegen wind, regen en sneeuw

 

 

Hoe draaipoorten werken: Hoe gaan de poorten open en dicht?

 

U kunt een garagedraaipoort laten plaatsen zodat de poort naar binnen of naar buiten opengaat. Indien de draaipoort 2 vleugels heeft, bestaat ze uit een vaste vleugel en een bewegende vleugel met kruk en slot. Als u alleen de loopdeur opent, wordt de standdeur veilig vergrendeld met een verzonken grendel aan de boven- en onderkant.

Bij het openen en sluiten draaien de poortvleugels rond een verticale as. Bij een handmatige poortaandrijving wordt de draaipoort eenvoudig en gemakkelijk met de hand geleid. Wanneer u de draaipoort elektrisch wilt bedienen, kunt u ze openen en sluiten met een afstandsbediening of via een app.

Garagen-Drehflügeltor

Deze opties voor draaipoortmaterialen zijn er

2-Flügel Drehflügeltor Millieu2-Flügel Drehflügeltor Millieu

Of het nu gaat om een sectionaaldeur, kanteldeur, roldeur of een draaideur voor de garage - alle garagedeuren van Novoferm zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en met verschillende oppervlakken. Door de hoogwaardige afwerking wordt uw garage niet alleen beschermd door een draaipoort, maar past ze zich ook optisch aan aan het pand en zorgt ze voor waardevermeerdering.

 

Bij Novoferm kunt u garagedraaipoorten krijgen in deze uitvoeringen:

 

  • Oppervlakken in topcoating gelakt in Super-Color of RAL
  • Oppervlakken met folie aan toplaag in de kleuren Mahonie, Golden Oak, Dark Oak, Night Oak of Winchester
  • Afgewerkte structuur in satijngrijs, satijndonkergrijs, satijnwit of satijnbruin

Installatie van draaipoorten: Wat zijn belangrijke stappen en overwegingen?

Als u een draaipoort voor uw garage wilt plaatsen, moet u eerst nadenken over de richting waarin de poortvleugels moeten openen. Bij het naar buiten openen benut u de ruimte in de garage optimaal. Naar binnen openende deuren verkleinen de binnenruimte, maar bieden meer ruimte voor de garage.

 

Draaipoorten voor de garage zijn verkrijgbaar in vele kleuren, motieven, oppervlakken en individuele designs, met en zonder beglazing. Dit zorgt ervoor dat de garagedraaipoort zich optimaal aanpast aan het gebouw. De poorten hebben stabiele 3D-scharnieren waarmee u de draaipoort eenvoudig en precies afstelt zodat de poortaandrijving voor de draaipoort probleemloos werkt. Tegen meerprijs kunt u de 3D-scharnieren ook in de kleur van de draaipoort krijgen.

Onderhoud en reparatie van draaipoorten

Een belangrijk onderdeel van garagedraaipoorten zijn de scharnieren. Het maakt niet uit of u de draaipoort elektrisch bedient of dat de poortaandrijving van de draaipoort handmatig is. Controleer de scharnieren regelmatig en houd ze goed gesmeerd. Tegelijkertijd kunt u de stabiliteit van de poort testen en indien nodig de onderlat reinigen.

Om ervoor te zorgen dat de draaipoort voor de garage veilig sluit, hebben de Novoferm-poorten een gasdrukdemper om de eindstand te beveiligen, die met of zonder vergrendelingsmechanisme verkrijgbaar is. Controleer ook regelmatig de gasdrukdemper en laat eventuele beschadigingen door een gespecialiseerd bedrijf repareren. Hetzelfde geldt voor de draaipoortaandrijving, zeker als u de draaipoort elektrisch bedient.

Beproefde kwaliteit voor garagepoorten van Novoferm

Bij Novoferm vindt u een grote keuze aan draaipoorten voor de garage in tal van uitvoeringen, oppervlakken en kleuren. De hoogwaardige verwerking van aluminium met 45 mm isolatie zorgt voor maximale weerbestendigheid en veiligheid.

Neem contact met ons op als u meer wilt weten over draaipoorten Novoferm. Onze gespecialiseerde adviseurs nemen direct contact met u op of sturen u uitgebreid informatiemateriaal of de architecten- en planningsmap. Laat Novoferm u u raad geven over draaipoorten voor de garage als u op zoek bent naar een bijzondere en individuele garagedeur!